skip to Main Content

Al jaren is het zo dat, bij dierenartsen, de behandeling van huid- en vachtproblemen op de eerste plaats staat. Opvallend is echter de enorme toename van het aantal honden met gebitsproblemen. Als reden voor die problemen wordt vaak het steeds meer optraden van tandplak en daardoor de vorming van tandsteen aangegeven; met alle gevolgen van dien.

Omdat gebitsproblemen bij honden steeds vaker voor lijken te komen, is naar periodieke gebitscontrole een structurele aanpak noodzakelijk. Die structurele aanpak is gevonden in de Farm Food Rawhide kauwkluif.

De smakelijke, gezonde en natuurlijke tandenborstel van uw hond.

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit doen ze omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen op een natuurlijke wijze schoon kunnen houden In de natuur kauwen wolven en andere hond-achtigen, na een maaltijd, onder andere op de huid en botten van hun prooi. Dit kauwen op zacht, taai materiaal zorgt voor schone tanden en kiezen en daardoor voor gezond tandvlees.

Bij onze huishonden kan men de ‘huid en botten van prooien’  het beste vervangen door zuivere Farm Food kauwproducten zoals Rawhide® of Antlers®.

Farm Food Rawhide Bones

Wat is Rawhide®?

Rawhide is gedroogd onderhuids bindweefsel (de tweede, stevige en taaie, laag) van de huid van runderen. Onze witte kauwkluiven komen uit Europa en zijn gemaakt van de huiden van vrije-uitloop runderen die daar voor de vleesproductie worden gehouden.

Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij, de huiden worden daarom direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd voor de leerproductie. De binnenste lagen, verteerbare, onderhuids-bindweefsel worden gewassen en op de gewenste maat in stukken gesneden. Na handmatig in de verschillende vormen te zijn gevouwen, worden de witte kauwkluiven enkele dagen in een oven gedroogd. Een zeer belangrijk aspect van onze producten is dat er, door een snelle verwerking, tijdens de gehele productie geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daardoor kunnen wij een schoon, zuiver en veilig product garanderen.

Farm Food Rawhide wordt in Europa onder HACCP richtlijnen vervaardigd.

Samenstelling: 100% puur gedroogd onderhuidsbindweefsel van runderen, zonder toevoegingen.
Analystische bestanddelen: vocht 6,4%, eiwit 92,8%, vet 0.2%, as 0.2%, ruwe celstof 0,4%.

Farm Food Rawhide en uw hond

Het is algemeen bekend dat in de mond achtergebleven voedselresten en niet alleen een slechte adem, maar tevens tandplak tot gevolg hebben. Deze tandplak is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor het zo gevreesde tandsteen en kan op den duur ernstige vormen aannemen waardoor ook het tandvlees wordt aangetast; met als gevolg ontstekingen en het verlies van tanden en/of kiezen.

Farm food Rawhide kauwkluiven zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door de inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen natuurlijke collageeneiwit vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding, Dit collageen heeft de eigenschap om tandplak op te lossen.

Voordat het taaie materiaal zo zacht is dat er kleine stukjes kunnen worden afgebeten vindt er, door de schurende werking tijden het kauwen, een grondige en zichtbare reiniging van het hondengebit plaats.

Omdat uw hond intensief moet kauwen helpt Farm Food bij het voorkomen en bestrijden van overgewicht. Ook wordt er tijden het kauwen, in de hersenen, endorfine aangemaakt, deze endorfines geven een gevoel van rust waardoor uw hond zich ontspant.

Vanwege deze totaalreiniging wordt Farm Food Rawhide
“De smakelijke, gezonde en natuurlijke tandenborstel voor uw hond” genoemd.

Farm Food Rawhide Donut
Back To Top